Praktik vid CES

En praktiktjänst vid CES ger inblick i hur folkhälsovetenskaplig forskning och utbildning samt strategiskt folkhälsoarbete bedrivs i praktiken.

Vi sprider kunskap

Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) bidrar till en god och jämlik hälsa för befolkningen i Stockholms län genom kunskapsutveckling och kunskapsspridning. 

Vi bedriver folkhälsovetenskaplig forskning och utbildning samt strategiskt folkhälsoarbete. I detta ingår att vi

  • producerar högkvalitativa analyser och policyrekommendationer om hälsoläget i regionen, orsaker till sjukdom och ohälsa, och om hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande insatser

  • ger stöd till effektiv resursanvändning och tillämpning av evidensbaserade metoder i vården och andra välfärdsverksamheter.

Vad vi erbjuder dig som praktikant

Som praktikant får du möjlighet att aktivt medverka i det dagliga arbetet på CES. På så sätt får du god insyn i hur folkhälsovetenskaplig forskning, utbildning och strategiskt folkhälsoarbete bedrivs i praktiken samt hur arbetet på en regional centrumbildning fungerar.

Vår målsättning är att praktikperioden ska vara ett positivt utbyte som gagnar både dig som praktikant och vår verksamhet på CES.

Varje praktikant har en egen handledare som utses innan praktikperioden startar. Handledaren finns tillgänglig för dig under hela praktiken och fungerar som ett stöd och bollplank. Handledaren ger dig även kontinuerlig återkoppling på ditt arbete samt bistår med ämneskunskap, kontakter och det underlag som behövs för att göra din praktikperiod till en givande arbetslivserfarenhet. Som praktikant deltar du i det dagliga arbetet vid den enhet där din handledare arbetar.

Krav på dig som söker

Vi erbjuder praktikplatser till studerande eller arbetssökande. Om du är student behöver du kunna intyga att du studerar vid en högskola eller ett universitet och vara inskriven eller antagen till en praktikkurs inom ramen för din utbildning. Om du är arbetssökande behöver du kunna intyga att du är inskriven vid Arbetsförmedlingen och söker praktik som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

För att få genomföra en praktikperiod vid CES krävs att en godtagbar huvudman står bakom praktikperioden, till exempel en högskola eller ett universitet. Det krävs också att du kan visa att du är inskriven eller antagen på en praktikkurs inom ramen för din utbildning. Den som är arbetssökande måste kunna styrka med intyg att du är inskriven hos Arbetsförmedlingen och söker praktik som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

Du måste vara fullt försäkrad genom din huvudman, det vill säga ditt lärosäte eller Arbetsförmedlingen.

Goda kunskaper i svenska eller engelska är ett krav. Arbetsspråket på CES är svenska.

Praktikperioden är minst sex veckor

Praktikperioden är minst sex veckor och som mest en termin (cirka 20 veckor) lång, och bör genomföras på åtminstone halvtid under våren eller hösten. Undantagsvis kan vi även ta emot praktikanter under sommaren, exempelvis studenter från utländska universitet med annorlunda terminskalendrar än svenska.

Praktikanten får ingen ekonomisk ersättning eller andra förmåner under praktikperioden.

Så här ansöker du

Skicka din praktikansökan till följande e-postadress: praktik.ces.slso@regionstockholm.se. Din ansökan ska innehålla en kort motivering till varför du vill göra praktik vid CES och ett cv.

Om du är intresserad av att praktisera vid en specifik enhet, vänligen ange detta i din ansökan. På CES finns fem enheter som tar emot praktikanter:

  • sektionen för hälsofrämjande levnadsvanor
  • enheten för hälsoläge och vårdbehov
  • enheten för implementering och utvärdering
  • enheten för psykisk hälsa
  • enheten för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR).

Läs mer om det arbete som bedrivs på respektive enhet: Vi som arbetar här (ces.regionstockholm.se)

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag för praktik under vårterminen: 1 november
Sista ansökningsdag för praktik under höstterminen: 1 juni

Varmt välkommen med din praktikansökan!